Back to All Events

The Protestant Theological University

  • The Protestant Theological University (Amsterdam) Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105 1081 Amsterdam Netherlands (map)

To mark the launch of the Dutch version of Idolatry of God, I'll be giving some talks at the Protestant Theological University. Here is the information.

Humoristisch, vol ernst, provocerend en verwarring zaaiend, zo wil Rollinsmensen in hun levens raken met zijn ontregelende verhalen. Volgens hem is dat namelijk wat het christelijke verhaal in navolging van Jezus op haar best doet: mensen uit hun comfortzone halen en werelden afbreken om onze ogen te openen voor wat er echt toe doet in een mensenleven. Volgens Rollins is geloof niet te vangen in talige geloofswaarheden, maar kan waarheid alleen worden gevonden door waarheid te leven.

Peter Rollins is een populaire Noord-Ierse schrijver, filosoof en theoloog. Hij maakt deel uit van de ‘emerging church beweging’, een verzameling christelijke gemeenschappen die midden in de hedendaagse laatmoderne cultuur staan. Rollins is een begaafd spreker, die weet uit te dagen en te inspireren. In het Nederlands is van hem verschenen ‘De Orthodoxe ketter’ (2016). Hij trad op in het tv-programma ‘Zo’n zin in Kerst’ (EO 2016). Tijdens zijn bezoek wordt de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘The Idolatry of God’ (Verslaafd aan God) gepresenteerd.

Earlier Event: March 16
Pints & Parables: Enduring Love
Later Event: April 8
Christus Triumfatorkerk